Hyvä lukija,
Tämän blogin tarkoituksena on seurata sitä, millainen on Helsingin yliopiston vaihtohakuprosessi, sekä tietenkin sitä, millaista elämää tulevassa vaihdossa vietän. Koska hakuprosessi on vasta aluillaan, voi tämä hyvinkin jäädä yhdeksi historian lyhyimmistä blogeista, sillä eihän vaihtoon pääsy ole millään muotoa taattua - luonnollisesti! Kilpailu vaihtopaikoista on kovaa, hakijoita on monta ja hakupaikkoja ei-niin-monta. (Tähän kohtaan lienee hyvä mainita, että olen ehkä yksi maailman laiskimmista kirjoittajista - terveisiä vaan Teemulle, kyllä minä vielä joskus siihen viestiin vastaan! - ja blogi saattaa siitäkin syystä jäädä kovin lyhyeksi. Mutta gambaroin niin kauan kun virtaa riittää!)
Kuten blogini äärimmäisen kekseliäs otsikko ehkä antaa ymmärtää, olen hakemassa vaihtoon Japaniin, tarkemmin sanottuna Japanin pohjoisen saaren Hokkaidon yliopistoon. Koska HY:n vaihtohakuprosessi sallii hakijan laittaa hakemukseensa myös toisen hakuvaihtoehdon, on listalla myös Kiotossa sijaitseva Doshishan yliopisto, ja mikäli vaihtojumalat päättävät lähettää minut Kiotoon, lienee blogilleni fiksuinta keksiä uusi otsikko. : /
Mutta miksi juuri Japani? hän kysyi bloggaajalta. Lyhyt vastaus: opiskelen japania pääaineenani, ja vaihto-opiskelu Japanissa on meille pääaineilijoille vapaaehtoisen pakollista. Pitkä vastaus on... no, pitkä ja tylsä, enkä oikeastaan tiedä, kuinka montaa kiinnostaa lukea, miksi kukakin pitää mistäkin asiasta. Sikäli mikäli opiskelisin englantia, tuskin kukaan kysyisi minulta "miksi juuri englanti", mutta koska Japani on ilmeisesti edelleenkin outo ja ihmeellinen ja kummalinen valinta opiskelukohteeksi, saa kyseistä kysymystä kuulla turhankin usein. Jatkokysymys on usein, "mikä susta sitten tulee, kun sä valmistut?", joka itsessään on validi kysymys, mutta toistuvuudessaan raivostuttava. Tästä aiheesta voisin (ja todennäköisesti aionkin!) valittaa useaan otteeseen, mutta se olkoon toisen kerran juttu!
Ajattelin aluksi, jo opintojeni alkuvaiheessa, että mikäli lähtisin vaihtoon, aikoisin kirjoittaa blogia jo siitä yksinkertaisesta syystä, että en ole Facebookissa tai muutenkaan harrasta sosiaalista mediaa. Koska olen myös hidas ja laiska kirjoittamaan sähköposteja totesin itsekseni, että ehkäpä blogin kirjoittaminen olisi nopein ja näppärin tapa päivittää kaikille tutuille viime aikojen tapahtumat. Nyt kun hakuprosessi on jo alkanut mietin, että olisipa kiva lukea aiemmin hakeneiden kokemuksista (muutamien sempaiden blogeja toki olen lukenutkin, yhtenä suosikkinani mainittakoon tämä), mutta luonnollisesti moni näistä keskittyy itse vaihtoon, eikä siihen kauhujen prosessiin, joka vaihtovuotta edeltää. Olkoon tämä blogi siis lahjani tuleville hakijoille, haha! :'D Luvassa ahdistusta, angstia, raivoa, sekä ehkä jopa ajoittaisia onnistumisen tunteita!
Näin aluksi blogin päivitys tullee olemaan hidasta ihan tarkoituksellakin - alustavat tulokset vaihtoon pääsystä tulevat nimittäin vasta joulukuussa. Mutta siihen asti ajattelin viihdyttää lukijoitani (anybody out there?? o.o) kertomalla vaihtohaun alkumetreistä, eli itse hakulomakkeesta, tarvittavista liitteistä, ah-niin-ihanasta perustelukirjeestä sekä yleisestä hakijoiden keskuudessa vellovasta ahdistuksesta. Sounds fun, でしょう! Aikani kuluksi (ja energian riittäessä) saatan kirjoitella myös muusta japanin opiskeluun liittyvästä, kuten vaikkapa piakkoin järjestettävästä JLPT -kokeesta.
Näihin puheisiin, どうぞよろしくお願いします!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti