perjantai 25. lokakuuta 2013

Mobility Online ja kumppanit, osa 1


Mobility Online (tuttavallisemmin Mobi), tuo kaikkien hakijoiden paras ystävä ja pahin vihollinen. Mobi on kaiken alku ja loppu, se sivusto, missä hakija ottaa ensimmäiset konkreettiset askeleensa kohti vaihtovuotta. Hakulomake, opintosuunnitelmat ja henkilötiedot täytetään kaikki Mobiin, josta ne löytävät loppujen lopuksi tiensä em. hakujumalien (eli yliopiston kansainvälisten palvelujen) käsiin. 

Mobin käyttäjäystävällisyydestä voidaan olla montaa mieltä - toisin sanoen moni on sitä mieltä, että käyttäjäystävällisyys on tasoa nolla... - ja lienee sallittua sanoa, että sivujen layout on vähintäänkin vanhahtava (kaikella kunnioituksella). Ensimmäinen ongelma tuli vastaan jo alkumetreillä, kun en jostain mystisestä syystä osannut lukea ohjeita (jotka ihan selkeästi sanovat, mitä pitää tehdä ja mistä klikata, mutta jotenkin tällaisessa apua-haen-vaihtoon-pääseeköhän-sinne-ja-mitä-hemmettiä-minä-siellä-sitten-teen-jos-pääsen -paniikissa ohjeet eivät pahemmin tunnu auttavan... Kummallista.) ja palloilin ensimmäisellä sivulla etsimässä sitä yhtä ja ainoaa nappulaa, jota klikkaamalla pääsisi sinne hemmetin hakulomakkeelle. In my defense, tässä kuva kyseisestä sivusta (klikkaa isommaksi). 

Hakulomake aukeaa klikkaamalla vasemmalla olevaa vihreää palluraa... Loogista? Helposti hoksattavissa? You tell me. (Ja kyllä, onhan tuossa ohjeet.  Jälkiviisaus <3)
Jahka pienen pähkäilyn jälkeen sain auki itse hakulomakkeen, pääsin siirtymään seuraavaan osioon, jossa henkilötietojen lisäksi kysytään mm. opintojen keskiarvoa, opintopisteiden määrää jne. Luonnollisesti laskin keskiarvon noin sata kertaa, ihan vain ollakseni varma tuloksesta. Opintopisteiden määränkin laskin useaan otteeseen, vaikka sekään nyt ei ole sieltä vaikeimmasta päästä oleva matemaattinen tehtävä... Tälle sivustolle tulee myös kirjata kohdeyliopistojen lukukausien alku- ja loppupäivämäärät, joka oli sekin aikamoinen haaste. Hokkaidon päivämäärät sentään olivat selkeästi esillä, mutta Doshishan tietoja sai vähän kalastella/arvioida. Suosittelen tulevaisuuden hakijoita tarkastamaan nämä(kin) tiedot ajoissa, ettei tule paniikki... 

Kun kaikki nuo tiedot on täytetty, on aika lähettää hakemus. Iik! hän ajatteli, joskin turhaan. Tärkeitä alustavia tietoja lukuunottamatta, ei tämän sivun tekemiset vielä oikeastaan vaikuta mitenkään mihinkään, vaan kyseessä on vain portti jälleen seuraavalle sivulle, jossa täytellään lisää kohtia. Tämänkin kyllä tiesin, mutta jotenkin tuon ensimmäisen sivun valmiiksi saaminen ja "send" -nappulan (tai mitä ikinä siinä sitten lukikaan..) klikkaaminen tuntuu niin lopulliselta, että loppujen lopuksi aloitin kyseisen sivun täyttämisen peräti kolme kertaa ennen kuin sain sen valmiiksi. Kolme kertaa (lue: kolme päivää) kuulostaa hälyttävän suurelta määrältä, ottaen huomioon, että tässä olikin kyseessä vasta ~hakulomakesivulle rekisteröityminen~ mutta sain kyllä suurta lohtua siitä, että muutama muukin hakija tunnusti palloilleensa ensimmäisellä sivulla vähintäänkin yhtä pitkän ajan. Phew!

Panikoimisen, palloilun ja epämääräisen vitsi-viittisköhän-nyt-vaan-lähettää-tän -epäröimisen jälkeen totesin, että tuskin universumi räjähtää, jos vahingossa a) klikkaan väärää nappulaa tai b) typoan, ja niinpä tämä seikkailu päättyi suhteellisen onnellisesti: rekisteröidyin onnistuneesti ja sain sähköpostiin jatko-ohjeet. Tunsin olevani varsinainen champion of epic proportions

...tunnelma hieman latistui, kun vilkaisin Mobin seuraavaa sivua... mutta tarina jatkukoon seuraavassa postauksessa, jossa aiheina mm. perustelukirje, opintosuunnitelmat sekä virheet ja mokailut. Looking forward to it!

(Yllättävän vaikea aihe tämä. Olin jotenkin suunnitellut päässäni koko postauksen alusta loppuun, mutta kun aloitin kirjoittamaan, huomasin että ei hemmetti tästä tule mitään... Pyrin olemaan ei niin sekava, mutta tulevaisuutta ajatellen voipi olla fiksuinta laittaa mukaan vähän enemmän kuvia. Vai?)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti